Sider

søndag den 27. oktober 2013

Den kreative hystade og hendes grimme lister

Selvom jeg primært er kreativt anlagt er jeg også utrolig "hys" mht. orden, planlægning, madplaner og To-do lister, jeg kan ikke gøre for det.

Jeg har efterhånden fået øjnene op for, hvor firkantet jeg egentlig er begyndt at arbejde, det hænger selvfølgelig sammen med, at få suget ALT ud af de timer man har til rådighed i løbet af ugen (og der er ALDRIG nok timer i døgnet)!!!! 
Derfor bliver der hver søndag lavet madplan, hvor der laves mad til 2 dage i træk, så hver anden dag står den på rester. Det lyder kedeligt, men man sparer utrolig meget tid (og penge) på denne måde. 
Planen for denne uge er:

Idag (søndag): Spaghetti og kødsovs
Mandag: Rester
Tirsdag: Hjemmelavet tomat/gulerodssuppe.
Onsdag: Rester
Torsdag: Hakkebøf med kartofler og Tzaziki
Fredag: Rester
Lørdag: Skal til fest = Gratis mad, he he
Søndag: Hjemmelavet Pizza

Hveranden dag skal maden blot opvarmes og så har man lige pludselig mere tid til rådighed i løbet af aftenen :-) Håber at kunne inspirere andre til at få mere tid i hverdagen på denne måde.

På det kreative område er jeg lige så struktureret, for netop at spare tid. Så her er et billede af hvordan "klippebordet" ser ud om søndagen.


Alle metervarer bliver vasket, tørret og strøget inden weekenden, så det er klar til mønstertegning og klip, af alt hvad der skal syes i den kommende uge, sådan, at jeg kan bruge en time ved symaskinen hver aften. 
*NB jeg har gjort det til en vane, at alt hvad der skal tegnes, klippes og skæres, bliver gjort på en gang, og lagt i en bunke! En god måde at overskue og prioritere sine mange projekter på.

Mens jeg prioriterer, laver lister og lægger planer for ugen, er der en anden her i huset som har en helt anden måde at arbejde på...


Først skal man sove lææææænge.


Så skal der bygges den perfekte rede i sofaen, hvor der skal puttes hele dagen, inden aftenens gåtur. Han har ihvertfald en overskuelig To-do liste;-)

4 kommentarer:

 1. Åh, batman er så skøn! Har det præcis som dig, skal lave lister omkring alt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er Daaarrrjliiig :-) Og lister er bare et must <3
   /Anja

   Slet
 2. Har det ligesom dig. Hader spildtid. Hvis jeg skal handle en lørdag morgen for at undgå kø, gør jeg gerne det. Det gælder bare om at optimere tiden - Helt overordnet set ved vi jo ikke hvor længe vi er her, så det gælder bare om at få noget ud af hvert sekund :)

  SvarSlet
 3. Vipse, du har fuldstændig ret :-) Det handler netop om at få presset ALT ud af hvert sekund ;-)
  /Anja

  SvarSlet